Alfred Obeng-Boateng

Ze'ele Wikipiidiya
Alfred Obeng_Boateng
nera
Naaŋɔmale Demese
Country of citizenshipGhana Demese
Date of birth23 Tigerɛ 1973 Demese
Languages spoken, written or signedEnglish Demese
OccupationPolitics Demese
Position heldMember of the 8th Parliament of the 4th Republic of Ghana Demese
Educated atKwame Nkrumah University of Science and Technology Demese
Member of political partyNew Patriotic Party Demese
Religion or worldviewChristian Demese

E-Class

Ba dɔgɛ Dickson Adomako la August ŋwarega la dabeserɛ pisiyi la atã daarɛ 1981 yuunɛ la puan. A de la Gaana wa gomɛna nalɛgera la Medical practitioners. A de la palimɛti nɛra Eighth palimɛti n de Fourth Republic Gaana ze'ele bo Anyaa Sowutuom so'olum bɔna Ankara tuŋa puan New Patriotic paati ( NPP).

A Vom Yele[demese | demesego zia]

Ba yuun dɔgɛ Adomako Kissi la August ŋwarega la dabeserɛ pisiyi la a tã daarɛ 1981 yuunɛ la puan. A sɔ de la Emmanuel Abu Kissi,  a de la dɔgeta ti Madam Elizabeth Bamfo Kissi de pɔgedɔgesa. A zuo la Kwahu so'olum n de Eastern tiŋa Gaana wa.A kiŋɛ a sɛkenderɛ sukuu la St.Peter's Boys sɛkenderɛ sukuu la puan bɔna Kwahu Nkwatia. A ba'asɛ Brigham Young Yunivɛsiti la USA la Gaana  Medical sukuu bilam ti a tome a Bachelor n de science gɔŋɔ( Economic la Chemistry Minor) 2004 yuunɛ la puan Medical gɔŋɔ( General Practitioner) 2003 yuunɛ la puan

A Nalɛgera[demese | demesego zia]

A de la New Patriotic paati nɛra( NPP). June ŋwarega la 2015 yuunɛ la puan,  a yuun ze'ele la New Patriotic paati ( NPP) 2016 yuunɛ la puan Gaana wa vootigɔ saŋa la ti a ze'ele bo Shirley Ayorkor Botchway. A de la Founder Professionals n de gomena nalɛgera tuuma, ( PPA), NPP zuo n basɛ ti a dɛna Professional bɔna za'a woo dɛna paati niŋa daana ti a canvas vooti paati gomɛna Nana - Dankwa - Akufo- Addo la palimɛti.

Adomako yuun ze'ele  June Ŋwarega la 2020 yuunɛ vootegɔ ze'ele NPP 2022 Gaana vootegɔ. A yuun ze'ele bi la Anyaa Sowutuom yuun di to'e Kuka la. A yuun de la zuodaana,  Environment, Science la Technology lagesegɔ  l public Accounts lagesegɔ Eighth palimɛti n de Fourth Republic Gaana wa.

A Tuuma[demese | demesego zia]

Adomako yuun de la pa'ala bɔna Brigham Young Yunivɛsiti gee dɛna kina sukuu,  sukuu la puan.Eŋa n yuun ta ba'asɛ sukuu la a yuun ta kiŋɛ ta pa'asɛ Covidien Medtronics Connecticut n de Product Analyst. A de la medical dɔgeta practitioner la Business Development Advisor Deseret Dɔgeta yire bɔna Ankara.

Viisigɔ Lɔgerɔ[demese | demesego zia]