Dakoa Newman

Ze'ele Wikipiidiya
Dakoa Newman
nera
Naaŋɔfemale Demese
Family nameNewman Demese
Date of birth6 Siibenya'aŋa 1985 Demese
Place of birthAkropong Demese
Occupationpolitician Demese
Position heldMember of the 8th Parliament of the 4th Republic of Ghana Demese

Ba dɔgɛ Dakoa Newman la June ŋwarega la dabeserɛ ayɔɔbi daarɛ 1985 yuunɛ la puan de la Gaana nalɛgera n de New Patriotic paati (NPP). [1]A pa'ase la Palimɛti ze'ele bɔ'ɔra Okaikwei South so'olum.  A de la Victor Newman bia n yuun de nalɛgera la New Patriotic paati nɛra.

A Vom La Sukuu[demese | demesego zia]

Ba yuun dɔgɛ e la June ŋwarega la dabeserɛ ayɔɔbi daarɛ yine pu'usereba yire a ze'ele la Akropong la Osu so'olum. A basɛ la Wesley Girls Senior High sukuu, Cape Coast tiŋa. A de la Chartered Project Management Professional (PMP) la Chartered Risk Management Professional (RMP) certified la Project Management Institute, USA (2017. A le tare la Bachelor degree bɔna Political Science ze'ele Yunivɛsiti n de Gaana, Legon la Masters degree bɔna Program la project Management ze'ele Yunivɛsiti Warwick,  United Kingdom.

Student: Nalɛka[demese | demesego zia]

June ŋwarega la 2020 yuunɛ la puan, a yuun ze'ele bo la New Patriotic paati kuka bɔna Okaikwei South so'olum. A yuun di mɛ gee Arthur Ahmed la Nana Fredua la 440 vooti, ti nɛreba bayi la nyɛ 327 vooti la 27 vooti.

A yuun di mɛ 2020  December ŋwarega la Palimɛti vootigɔ puan ze'ele bo Okaikwei South so'olum. A yuun di mɛ nyɛ 40,393 vooti n de 60.82% ti Abraham Kotei Neequaye n de National Democratic Congress paati nɛra (NDC) nyɛ 26,019 vooti n de 39.18%.

A Miŋa Vom[demese | demesego zia]

A de la Victor Newman n yuun de Nalɛgera la bia.

Viisegɔ Lɔgerɔ[demese | demesego zia]

  1. http://new.ghanamps.com/mp/dakoa-newman/